20% rabat på absolut alle Horze og B//Vertigo-produkter! Shop nu |

×

Bombers

Filtrer efter:
  • Filter søgning:
  • Kategori
  • Farve
  • Størrelse
  • Pris
Sorter efter:
Viser 16 artikler

"Bombers har fundet løsninger på bidproblemer i mere end 30 år. Det australske selskab har et unikt farvekodesystem for hvert enkelt bid og kategoriserer dem i grupper efter individuelle problemer eller behov. Det blå mundstykke uden metal er Bombers-biddenes signatur, og fremmer spytproduktionen samtidig med at det bevarer varmen så hesten bevæger sig naturligt og komfortabelt med biddet.

Farvekoderne er inddelt i blå til heste med følsomme tunger og som ryster med hovedet. Grønne bid indikerer en neutral pasform og følelse, som regel et traditionelt trensebid til heste uden problemer med at holde hovedet oppe. Gule bid er beregnet til heste der holder hovedet højt, og de opmuntrer til at sænke hovedet til en mere naturlig position. Orange bid har den modsatte effekt, og er til heste der bærer hovedet for lavt og har brug for at løfte det lidt. Specialbiddene har en rød kode, og løser mere konkrete og sjældne problemer eksempelvis med et reversibelt led, som kan bruges forsigtigt eller mere fast af en erfaren rytter.

Et eksempel på et blåt bid er Happy Tongue, som er et solidt bid med en lille port der hindrer hesten i at lege for meget med biddet med tungen. Det kan også virke mod rysten med hovedet, at den putter tungen over biddet eller ligefrem rækker tunge. Dette bid fås i mange varianter, lige fra fullcheek trensebid til D-ringe og pelhambid. Det blide blå mundstykke holder hestens mund fugtig og bliver ikke for koldt, idet den blå del ikke indeholder metal.

De neutrale, grønne bid inkluderer trensebid og også alternative muligheder for mundstykker såsom snoede og rillede former, som giver ekstra kontrol ved tryk på lader og tunge.

Bid med gul kode inkluderer modeller med kontrolplade som modvirker at hesten presser biddet bagud med tungen. Disse bid er designet for at hesten skal bære hovedet rigtigt, og opmuntrer den til at sænke det. Midterleddet, et fransk led, er ideelt til heste der er ligeglade med nøddeknækkereffekten på almindelige todelte trensebid, det er mere komfortabelt samtidig med at man bevarer kontrollen.

Rullerne på de orange bid øger trykket på lader og tunge, og giver erfarne ryttere mere kontrol over heste der ikke respekterer traditionelle bid. Rullebid er ideelle til heste der ikke respekterer biddet, læner sig op ad biddet og holder hovedet lavt.

De røde bid må kun bruges af erfarne ryttere med viden, ekspertise og evner til at bruge dem korrekt, så de ikke skader eller ødelægger hesten. Biddene med rød kode inkluderer usædvanlige bid som spinner-bid, der har et sæt ringe midt på tungen der forhindrer hesten i at tage tungen over biddet. Cherry rullebid er gode til heste der mister følsomheden over tid eller som keder sig og har brug for noget at lege med. De kan også fungere på heste som har svært ved at koncentrere sig.

Kvaliteten på alle biddene er ekstremt høj, og hvert eneste bid er omhyggeligt fremstillet til at have god holdbarhed og korrigere et bestemt problem. Heste med bid fra Bombers er gladere, sundere og forstår bedre rytterens tøjlehjælp idet kvalitetsbiddene giver mere præcise instruktioner. Hvis Bombers ikke har bid i den rigtige størrelse eller til dit behov, specialfremstiller de gerne et efter dine specifikationer. Horze er en stolt distributør af disse kvalitetsbid.

Læs mere