Mid Season SALE
Hestedækken

Hestedækken

Hestedækkener giver hesten et ekstra lag beskyttelse mod eksempelvis vind, kulde, regn, sol eller insekter. Dækkener til enhver årstid vil holde din hest glad og komfortabel uanset vejret.

837 artikler

Køb Hestedækken på horze.dk

På horze.dk kan du shoppe komfortabelt online og modtage dit produkt efter kun få dages leveringstid.

Du skal blot bestille online og nyde disse fordele:

🚚

Gratis fragt ved køb for mere end 699 kr.

💳

Mange betalingsmetoder og køb på konto

Gratis returnering

📞

Gratis kundeservice og chat

Dækkener, dækkener og flere dækkener

Før eller siden rækker næsten alle hesteejere ud efter et hestedækken for at hjælpe til beskyttelse mod vind og vejr eller insekter. Udvalget af hestedækkener er næsten ubegrænset. Men hvorfor så mange slags dækkener? Først og fremmest kan forskellige typer dækkener kategoriseres efter brug eller vejrforhold. Fra klassikere som sved- og regndækkener til Magnet- & Terapidækkener er du sikker på at finde det, du leder efter.

Dækkenets snit spiller ofte en stor rolle for at sikre, at det sidder ordentligt. Dækkener med høj hals skæres højere ved manken for at forhindre, at vand løber ind under dækkenet ved halsen. Haleklappen beskytter også det sensitive område ved hestens bagdel mod vand. Skulderslidser giver større bevægelsesfrihed og er særligt velegnet til dækkener, der benyttes på folden. For at sikre, at dækkenet forbliver på plads, har de fleste dækkener krydsgjorde, benstropper eller mavestrop. Dækkenerne spændes på bringen. Forskellige producenter tilbyder forskellige muligheder for at forhindre slid fra dækkenet. Nogle dækkener har desuden integreret eller aftageligt halsstykke. Sidst, men ikke mindst, er hestens ejer forkælet med valgmuligheder, når det kommer til farve på dækkenet. I vores brede udvalg af hestedækkener finder du vores egne mærker samt dækkener fra bla. Bucas, Horseware, Eskadron, Back on Track og Kentucky.

Klassikeren – Cooler dækkenet

Lad os starte med de klassiske Fleece- og coolerdækkener, også kendt som blot Coolere. Det er typisk et fleecedækken og fås med eller uden hals. Som navnet antyder, skal et godt cooler dækken hjælpe hesten til at komme af med varme og fugt efter træning. En variant af særlig høj kvalitet er uld-cooler-dækkenet med dets naturlige fordele som temperaturregulering og antibakteriel effekt. Towel-dækkenet lavet af frotté i microfiber sikrer, at hesten tørrer ekstra hurtigt, ikke kun efter træning, men også efter et grundigt bad.

Beskyt din hest mod vejr og vind med udedækkener

Regndækkener eller Overgangsdækkener & vinterdækkener beskytter din hest mod vind og vejr. De er typisk tilgængelige i forskellige tætheder, der indikerer, hvor vandtæt det enkelte dækken er. Jo højere densitet, jo mere vandtæt er dækkenet. Så hvis du leder efter et dækken til særligt regnfulde dage, bør du vælge en høj tæthed, mens en lavere tæthed vil klare sig til lette byger.

De fleste regndækkener har ingen fyld eller kun et blødt fleecefor. Om vinteren, eller hvis hesten er klippet, er det ofte nødvendigt at have mere end blot et regndækken på hesten. Der er også forskellige muligheder her. Nogle dækkener har et såkaldt linersystem. Vandtætte udedækkener kan kombineres med en liner, som kan have forskelligt gram i fyld. Stalddækkener eller linere er ofte ikke vandtætte. Hvis du ikke vil gå efter det 'lagdelte look', kan du alternativt vælge et foret vinterdækken med fyld efter behov.

Sommerdækkener

Om sommeren, hvor der er mange insekter omkring hestene, bør du ideelt set beskytte din hest mod dem. Insektdækkener er bedst egnede til dette, da de typisk er lavet af tætmasket netstof (også kaldet mesh), som holder insekterne væk. Samtidig er dækkenet dog let og luftigt, så luften kan både på ind og ud og der ikke opstår varmeopbygning selv ved varme temperaturer. Nogle fluedækkener yder også UV-beskyttelse. Der er ridefluedækkener med udskæring til sadlen, så hesten også er godt rustet mod de flyvende skadedyr på sommerture.

Til særligt sensitive heste, der lider af sommereksem, findes særlige Eksemdækkener. Disse eksemdækkener har en ekstra maveklap og et halsstykke, og nogle har endda en integreret fluemaske for at beskytte den følsomme hud mod mitter.

Lændedækkener og ridedækkener

Disse dækkener dækker din hests lænd og dermed nyrer og holder den varm. Med sadeludskæringen er dækkenerne specielt designet til brug under ridning, så din hest forbliver godt beskyttet på kølige dage under ridning. Lændedækkener fås som enkle fleecedækkener eller med vandafvisende eller vandtætte materialer. Lændedækkenet minder om ridedækkenet og dækker hestens ryg og nyrer og giver samtidig plads nok til bevægelse på grund af en stor skulderudskæring.

Top katagorier