Spar 18% på en valgfri vare! *
Brug koden: HZWEEKEND
Kopier
Kopieret til udklipsholder
Horze Guide

5 Overvejelser ved valg af stigbøjler


Når det kommer til valg af stigbøjler, kan viften af de forskellige muligheder være helt overvældende. Hvordan vælger du det par der er bedst for dig? Her følger fem ting du bør overveje når du vælger et par stigbøjler.

 1. Din disciplin

  Hvis du planlægger at konkurrere i en specifik disciplin som dressur eller ridebanespringning, vil dit behov for en stigbøjle og dens specifikationer være forskellig. Den bedste måde at starte ud på er, at læse reglerne for din disciplin og finde ud af hvilket udstyr der er tilladt og hvilket der ikke er. Nogle discipliner har meget specifikke retningslinjer for hvad der er acceptabelt på banen og hvad der kan få dig diskvalificeret. Dressur kræver f.eks. typiske traditionelle farver og design. Det samme gælder for disciplinen hunter, hvor der også er en præference for mere traditionelle stigbøjle design.

 2. Dine præferencer

  Hvis du lægger mærke til de forskellige stigbøjler der er tilgængelige vil du opdage, at de varierede design skaber en unik følelse når stigbøjlen er i brug. Nogle byder på letvægts stigbøjler med tynde sider for, at mindske størrelse og pres på hestens sider. Imens at nogle ryttere ønsker den lette stigbøjle, er der andre der finder den traditionelle stigbøjle mere sikker på grund af den tungere vægt. Et godt råd er at prøve forskellige varianter før du vælger, hvilken der er den rette for dig.

 3. Dine fysiske behov

  Efterhånden som stigbøjledesign udvikles, gør komforten ligeledes med de forskellige nye muligheder. Hvis du har en gammel skade eller en sygdomstilstand der gør, at ridning bliver ukomfortabel, vil du sandsynligvis kunne finde et par der kan afhjælpe. Der er lavet stigbøjler, hvis vinkler er skåret således, at det letter den belastning stigeremmen normalt ville have. Et andet eksempel er leddelte flex stigbøjler, der leder din hæl yderligere ned og lindrer presset på knæ og hofter ved vægt i stigbøjlen.

 4. Bekymringer omkring sikkerhed

  Hvis du rider med helt lukkede stigbøjler løber du risikoen ved, at hænge fast i stigbøjlen. Dette kan ske hvis du er ved, at falde af eller din ridestøvle smutter igennem stigbøjlen. Der er et stort udvalg af sikkerhedsstigbøjler som er designet til at bryde et stykke af eller åbne stigbøjlen i tilfælde af et styrt. Uanset om du vælger en stigbøjle med et sikkerhedsdesign bør det afgørende være dit ride niveau, dit komfortniveau og specifikationer for din disciplin.

 5. Dit prisniveau

  Du vil opleve at stigbøjler er til at få i alle prisklasser. Fra den økonomiske version til deluxe versionen, vil du kunne finde stigbøjler der passer til dine individuelle behov og krav.