Horze Guide

Sådan bliver din hest og du synlige på rideturen


Hver eneste gang at du rider ud, er det vigtigt at både din hest og du selv er synlige i trafikken. For at I kan føle jer trygge på vej og i skov bør jægere, cyklister og bilister blive gjort opmærksomme på jeres ekvipage og med det store udvalg af refleksudstyr er der mange måder, hvorpå I kan skille jer ud fra omgivelserne.

Sådan bliver din hest og du synlige på rideturen

Refleksudstyr til din hest

Der er et væld af muligheder for at give din hest refleksudstyr på, som medtrafikanter vil lægge mærke til. Ved at bruge et refleksridedækken udnytter du hestens store flade med en påfaldende farve, hvilket skaber god synlighed. Du bør bruge et refleksdækken i en klar orange eller gul farve og med striber i refleks.

Du kan også bruge refleks- og klart farvede benstropper, klokker eller beskyttende gamacher for at hjælpe andre med, at se din hest når du rider langs vejen. Yderligere kan en halebeskytter i refleks bruges til, at øge synligheden bagfra.

Sådan bliver din hest og du synlige på rideturen

Du kan også vælge dit rideudstyr efter at øge jeres synlighed. Du kan også bruge sadelunderlag i klare stærke farver – igen er orange og gul de bedste farver. Overvej at bruge refleksbånd på din trense og refleksfortøj for, at din hests bryst område står ud for modkørende trafik.

Hvis du rider i skoven kan du tilføje små klokker til din hests udstyr, så jægere og andre færdende I skoven bliver opmærksomme på jer. Herudover har små klokker den egenskab, at de advarer vildtet om, at du er i området og der er derfor mindre risiko for, at din hest og du vil blive forskrækkede over rådyr eller andre dyr.

Udstyr til rytteren

Dit valg af tøj kan også øge synligheden af dig og din hest. Når du rider ud bør du vælge en trøje i en lys eller opsigtsvækkende farve, som orange, gul eller hvid. Nogle trøjer har reflekser påsyet og dette vil hjælpe dig med at blive set, hvis du rider ved mørkets frembrud.

Sådan bliver din hest og du synlige på rideturen

Ydermere kan du bære en vest med enten reflekser eller dioder og bruge refleksbånd om armene for at øge din synlighed. Hvis du har flere hjelme bør du bruge en med skinnende plastic skal eller med reflekspanel, da lys lettere vil reflektere i det. Hvis du har én hjelm vil det hjælpe at benytte et refleksbånd.

Det bør ikke undervurderes at bære en form for lys, hvis man rider ud. Et knæklys, der hænger fra sadlen, kan give synlighed når der er brug for det. Derfor hav en lommelygte med eller brug en lygte til hjelmen, hvis du rider om natten eller tidligt om morgenen.

Der er en del måder til at hjælpe både dig og din hest med at blive synlige, når I rider under mindre ideelle forhold.