Horze Guide

Fire måder at holde sig afkølet i sadlen på under sommermånederne


Når sommerens varme er over os, kan det gøre rideturen til en aktivitet man frygter lidt for, i stedet for at glæde sig. Men sådan behøver det ikke at være – der findes talrige måder man kan holde sig afkølet i sadlen på om sommeren. Her er bare nogle få ideer at starte på.

 1. Brug leggins i stedet for lange støvler

  Ridestøvler er fantastiske, stilige og – når de først er gået til – komfortable, men de er også varme. Overvej at erstatte støvlerne med et par leggins når du bare træner eller rider en tur derhjemme. Leggins er lettere og kan tages henover dine ridebukser lige inden du rider. Lige så snart rideturen er slut kan de tages af, så du holdes så afkølet som muligt hele vejen igennem.

 2. Vælg åndbare ridebukser

  Uanset om du bruger støvler eller leggins, spiller ridebukser en vigtig rolle i hvor komfortabelt du har det i løbet af sommeren. Kig efter ridebukser der er fremstillet af let, åndbart materiale. Disse bukser vil give mulighed for mere cirkulation og kan hjælpe med at holde dig afkølet. Ridebukser fremstillet af åndbart bomuld er et godt valg til sommerridning.

 3. Vælg ridehandsker som er beregnet til sommerbrug

  Ridehandsker af læder er gode til om efteråret og vinteren, men hænderne bliver hurtigt svedige inde i dem om sommeren. Kig efter et par ride handsker som er lavet specifikt til sommerridning. Handskerne bør være åndbare og lette, og de bør sørge for maksimal luftcirkulation så hænderne slipper for at svede.

 4. Brug en let bluse eller jakke

  Når man kigger på ridebluser eller jakker til sommeren, er lette, åndbare tekstiler det bedste. En bluse der ikke sidder for stramt, og har lidt luft mellem stoffet og kroppen, vil give plads til naturlig ventilation mens du rider. Polyesterbluser er gode idet de har fugttransporterende og åndbare egenskaber, samtidig med at de stadig er rare at have på efter mange timer i stalden.

Når det gælder valg af stævnejakke, skal man kigge efter en som er åndbar og let. Mange discipliner kræver brug af mørke jakker, men hvis man har mulighed for at konkurrere i en lys jakke, kan det være med til at reducere varmen fra solen. Sørg også for at blusen inde under jakken er så let og åndbar som muligt.