Horze Guide

10 tips til vinterridning


Koldt vejr kan føles ubehageligt for både hest og rytter. Derfor er det vigtigt at være godt forberedt når det er vådt, koldt og ubehageligt udenfor. Med nogle få smarte tips kan du gøre vinteren mere behagelig for både dig og din hest.

Tip 1: Undgå kolde fødder

Der findes ikke noget mere irriterende en at miste følelsen i tæerne på grund af kulden. Når først fornemmelsen af fødderne forsvinder, føles det som om alt er umuligt. Det er bedre ikke at lade det komme så vidt! Termo ridestøvler holder dine fødder og underben varme selv når der sner. Hvis du ikke vil undvære ridestøvler om vinteren anbefaler vi Horze termostøvler, som kan bruges både til ridning og i stalden. Hvis du også bruger Pak-Heat tåvarmer, kan du være sikker på at slippe for at fryse gennem hele dagen i stalden.

Tip 2: Hold altid hovedet varmt

Den største del af kropsvarmen plejer at forsvinde gennem hovedet. Derfor er det bedst at bruge hue for at undgå dette. Når man har hjelm på, er det en god idé at bruge en hue med øreklapper. Udover en hue kan det være en fordel at bruge halstørklæde, så varmen fra jakken ikke slipper ud.

Tip 3: Alt i termo eller hvad?

Ridetøj findes med god grund i sommer- og vinterudgaver. Om sommeren er det vigtigt at bruge åndbart og fugttransporterende materiale for at holde sig afkølet. Om vinteren er det vigtigt at have termo-ridebukser, -handsker og -støvler samt varme strømper og trøje. Det er et absolut must til vinterridning!

Tip 4: Den rigtige jakke

Om vinteren er det ekstra vigtigt at have en varm jakke. Blandede materialer af dun og polyester isolerer særlig godt mod den bidende kulde. En god vinterjakke er også modstandsdygtig overfor snavs og fugt, så du kan holde varmen selvom det sner.

Udover den rigtige jakke, bør du have en åndbar sweater eller vest på indenunder. Når du har fået varmen kan du tage jakken af, uden at blive forkølet.

Tip 5: Mellem rideture

Det er dejligt med en lille pause i ridningen hvor man kan varme sig på en varm kop the eller lidt varm suppe, især hvis man rider på flere heste i løbet af dagen. Dem der har et opvarmet udstyrsrum eller forsamlingslokale kan få varmen tilbage igen derinde, inden det er tid til at begive sig ud i kulden igen.

Tip 6: Altid synlig

Når vejret skifter, bliver det tidligere mørkt og så er det vigtigt at bruge reflekser, så både du og din hest er synlig. Der findes refleksveste, -dækkener, -bandager og endda reflekstrenser til optimal beskyttelse i mørket. Når man rider om aftenen er det vigtigt, at vænne hesten til kraftigt lys som fx billygter, hvis man vil ride i nærheden af veje.

Tip 7: Hold hesten varm

Det er generelt lettere at holde hestens pels ren og sund i løbet af sommermånederne. Nogle heste elsker at lege i sneen. Så er det vigtigt at vinterdækkenet er vandtæt. Under ridningen bør du altid anvende et ridedækken, så hestens muskler ikke bliver kolde i løbet af turen. Dette er altafgørende for heste der er klippet.

Tip 8: Undgå forkølelse

Sammen med vinteren kommer en tyk vinterpels. Det gør at hesten sveder ekstra meget, selv ved let arbejde, bare temperaturen øges en smule. Hvis hesten bliver våd tager det længere tid for den at tørre og risikoen for at blive forkølet stiger!

Derfor er det vigtigt at bruge et sveddækken efter anstrengelse, for at sikre at de tørrer ordentligt og ikke nedkøles for hurtigt.

Tip 9: Klipning ved behov

Heste som arbejder meget i løbet af vinteren skal klippes ofte. Derfor at det vigtigt at bruge dækken derefter. Dækkenet hjælper hesten med at holde varmen når den ikke bevæger sig. Klipning er praktisk da det forhindrer hesten i at svede for meget og hjælper den med at tørre hurtigere. Husk at der er behov for et tykkere udedækken og stalddækken hvis du vælger at klippe hesten.

Tip 10: Løb ingen risiko

Ridning i sne er smukt, men kan også medføre nogle risici. Det kan være svært at se huller i jorden eller is på vejen, og det kan føre til alvorlige ulykker. I ukendt terræn er det bedre at holde sig til vejen.

I modsætning til de fleste hestefolk elsker vi vinteren! Med det rigtigt udstyr kan du forebygge potentielle farer og virkelig nyde årstiden.

Reiterausrüstung jetzt einkaufen