Horze Guide

5 tips til at holde din stald organiseret


Har din stald brug for en dag i oprydningens tegn? Med den store mængde af forskelligt udstyr vi har I vores stalde, kan det være svært at holde det hele rent og ryddet. Her følger nogle gode måder, hvorpå du kan stramme op og organisere din stald.

 1. Brug fronten på boksdøren

  Du bør udnytte den plads der er på fronten af dine stalddøre. Kurve der hænger eller kroge kan opsættes og skabe et belejligt sted til at opbevare træktorve, grimer, gamacher, klokker og selv fluemasker. Sørg for at have de ting du plejer, at bruge i stalden og have alt det andet i en striglekasse i dit rum med udstyr.

 2. Brug sammenklappelige sadelophæng

  Når du sadler din hest op vil du gerne have, at din sadel er hurtig at komme til, men ved at opsætte et permanent sadelophæng optager denne plads når sadlen ikke bliver brugt. Det problem løser det sammenklappelige sadelophæng, da det kan foldes ud og holde din sadel når du sadler op eller af. Når du er færdig kan du opbevare din sadel i rummet med udstyr og folde det sammenklappelige sadelophæng ned, hvilket resulterer i mere plads på staldgangen.

  5 tips til at holde din stald organiseret
 3. Placer dækkenholderne strategisk

  Dækkenholdere er en super god måde at have dækkener og tæpper opbevaret uden, at optage alt for meget plads. Dækkenholderne kan fås i flere variationer af både udformninger og farver, og de kan bruges på lidt forskellige måder. Nogle ryttere foretrækker at hænge dækkenholderne på fronten af boksdøren, så dækkenerne er tilgængelige og hurtigt kan skiftes ud. Hvis du til gengæld er presset på plads, kan det være en mulighed at hænge dækkenholderne i dit rum med udstyr for, at holde staldgangen fri.

  5 tips til at holde din stald organiseret
 4. Brug bagsiden af døren til rummet med udstyr

  Har du brug for en kreativ måde at udnytte al pladsen i dit rum med udstyr? Benyt bagsiden af døren i dit rum med udstyr til ekstra opbevaring ved, at bruge hængende opbevaring. Du skal blot hænge opbevaringen fra toppen af døren og herefter bruge den til, at opbevare strigler, klokker, gamacher og andre ting du har brug for en plads til.

 5. Hæng sadelstativer op

  Glem ikke at opsætte rigeligt af sadelstativer op i dit rum med udstyr. Sadelstativer der hænger på væggen optager meget mindre plads end dem der står frit og de vil tilmed efterlade mere brugbar gulvplads. Det bør desuden overvejes at hænge en trenseholder ved siden af hvert sadelstativ, samt et par kroge til at hænge en hjelm eller andet på.

  5 tips til at holde din stald organiseret

Med en smule planlægning og de rigtige remedier, kan du holde enhver stald eller lade opryddet og organiseret.