Horze Guide

Bye Bye Bugs: Insektbeskyttelse og forebyggelse


Bliver din hest generet af insekter?
Nu findes der mange måder at beskytte din hest på til sommer.

Fluemasker med eller uden ører og fluemasker med eller uden lange næser:

Disse typer af fluemasker er lette at holde rene og er fremragende til at beskytte din hest mod insekter og selv UV-stråler. De findes også i mange forskellige stile, farver og mønstre.

Insektdækkener med eller uden fluehætten:

Insektdækkenet er en fremragende måde at beskytte hesten på, når den er ude på marken. Insektdækkenet beskytter ikke kun hesten mod insekter, men giver også UV-beskyttelse og holder hesten ren.

Insektgamacher:

Insektgamacherne er en super måde at beskytte hestens ben mod fluer og at flueæg sætter sig i pelsen ude på marken. Gamacherne er også gode til at forhindre hesten i at stå og stampe hele tiden, for at komme af med insekterne. De fås også i sjove farver og mønstre.

Fluepandebånd med eller uden ører:

Dette produkt er fremragende til at holde fluer væk fra hestens ansigt når de er ude i folden.

Hut:

Hutten holder din hests ører beskyttet mod insekter under ridning. De beskytter ikke blot hestens ører, men fås også i mange forskellige stile, looks og farver. Man kan også finde sadelunderlag og bandageunderlag som matcher hutten.

Næsenet:

Næsenettet beskytter hestens næse mod insekter under ridning. Det kan sættes på hestens grime eller trense.

Fluehalsbånd og benbånd:

De vil hjælpe med at holde fluer væk fra din hest. Afhængig af hvilket mærke du vælger, på halsbånd eller benbånd, kan de sidde rigtig godt på din hest. Vær sikker på at du læser producentens instruktioner i hvordan disse varer anvendes.

Roll-On fluespray:

Roll-on fluesprayen kan anvendes omkring følsomme områder som fx øjne og næse. Det er meget let at påføre, hvis din hest står stille.

Mesh ridedækken:

Din hest kan blive beskyttet mod fluer mens du rider. Disse typer dækkener har sadelindsnit og er formet så de sidder tæt ind til din hest.

Fluespray:

Dette er det mest brugte produkt til heste. Det er en let måde at holde fluer væk fra hesten på. Der findes mange forskellige typer og mærker på fluespray. Husk at læse producentens instruktioner i hvordan fluesprayen anvendes.

Her er nogle nyttige tips til minimering af antallet af insekter i din stald og lade til sommer:
  1. Sørg for at gøre rent i stalde og indhegninger en gang om dagen.

  2. Møgspande eller skraldespande skal rengøres en gang om dagen for at forhindre insekterne i at lægge æg. Hvis du har en skraldespand, så sørg også for at låget slutter tæt og at der er affaldspos i den.

  3. I foderrummet bør du sørge for at det er fejet hver dag og også at der er tætomsluttende låg på foderbeholdere.

  4. Flies love moist organic areas to lay their eggs and reproduce. Undersøg også området for steder som er potentielle yngleområder for fluer. Fluer elsker at lægge æg og reproducere sig på fugtige organiske steder.