Horze Guide

En lille bid information…


Der findes mange forskellige typer bid derude. Det er vigtigt at vide hvilket bid der passer til din hest.

Muffebid og D-ringsbid

Muffebiddet er et mildt bid i hestens mund og er meget enkelt. Dette bid kniber ikke i hestens mundvige når biddet arbejder. D-ringsbiddet ligner muffebiddet. D-ringsbiddet har en ringforbindelse som sidder længere væk fra hestens læber end i andre bid. Disse bid har også ”D”-ringe der hvor trense og tøjler sidder.

Tredelte bid

Tredelte bid er tæt på de todelte bid som fx D-ringsbiddet, men har et ekstra led som ikke har en nøddeknækkervirkning i hestens mund. Leddet, som sidder midt i biddet, skaber mere tryk end hos todelte bid. Midterdelen skaber tryk på hestens tunge hvilket skaber mere ubehag hos hesten under ridning.

Plastik- og kobberbid

Nogle af plastikbiddene er tilsat en smag som hestene elsker! Det er et let bid at anvende og hestene nyder smagen. Kobberbiddene gør at hestene danner mere spyt end med andre bid.

Bid med flere ringe og pelhambid

Biddene med flere ringe bruges for at få bedre kontrol med hesten. Man ser dem normalt i springridning. Disse bid anvendes af erfarne ryttere fordi de kan have den modsatte virkning på en hest hvis de bruges forkert. Hver af ringene har en forskellig vægtstangskraft på hesten afhængig af hvilken ring tøjlerne er forbundet til. Pelhambiddene bruges i overgangen fra trensebid til kandarbid eller treringsbid. De er ikke nogle særlig skarpe bid idet de er overgangsbid. Man kan se dem i dressurringen eller til ridebanespringning.