Horze Guide

5 grunde til at din hest kan have brug for et hævepad


Hvis du ser dig omkring vil du opdage, at mange ryttere benytter sig af hævepads til at justere og tilpasse deres sadler. Hævepads er blevet populære inden for de seneste år og det er der en god grund til; de er fleksible og har mange muligheder i deres design, og kan derved gøre ridning mere komfortabel for din hest. Hvis du kan genkende bare én af de følgende situationer vil din hest også have gavn af et hævepad.

 1. Hvis sadlen er for vid til din hest

  Det er altid essentielt at have en sadel der passer korrekt til din hest. Et hævepad kan ikke kompensere for en dårligt tilpasset sadel, men hvis sadlen blot er lidt for vid, kan det afhjælpe. Hvis du har en sadel der er en smule for vid, bør du bruge et hævepad med ekstra fyld, der kan udligne det rum der er mellem din hests ryg og sadlen.

 2. Hvis din hests muskulatur ændrer sig

  Hvis du sætter en hest, som er ude af form, i træning vil musklerne og kropsformen ændre sig drastisk i løbet af få måneder. Herved kan sadlen blive for vid for hesten, men det vil sandsynligvis ændre sig igen. Ved at bruge et hævepad kan sadlen passe hesten bedre under træningen og støtte op som formen forbedrer sig. Efter at hesten har sat muskler vil det formentlig ikke være nødvendigt, at ride med et hævepad.

 3. Hvis din hests sadel ligger ujævnt

  Alle heste har forskellige kropsbygninger og når du sidder i sadlen kan du opleve at den ligger for lavt enten fortil eller bagtil. Hævepads hjælper med at rette sådan en fejl og nogle pads er tilmed designet til at løfte enten fortil eller bagtil. Her vil man benytte et hævepad der enten er løftet fortil eller bagtil og med anatomisk form for at afhjælpe tryk.

 4. Hvis din hest har øm ryg

  Din hests ryg støtter dig imens du rider og ømme rygge blandt heste er en velkendt skade. Om din hest tidligere har haft en skade eller du bare vil gøre det så behageligt som muligt vil det kunne hjælpe, at tilføje et hævepad til dit udstyr. Hævepads er lavet af forskellige materialer og der er specielle pads der er designet til at minimere vægtens indvirkning på din hests ryg. Hævepads hjælper med at fordele din vægts tryk over hele ryggen, mindsker sensitive trykpunkter og gør derved din hest mere komfortabel.

 5. Hvis din sadel skal ligge mere nært og omslutte din hest bedre

  Har du nogensinde redet i en sadel der gjorde det vanskeligt at have kontakt til din hests sider? Almindelige dressur- og kombinerede sadelunderlag kan i kombination med en sadel blive for tykt og pladskrævende. Ved at bruge et hævepad reducerer man fyldet under sadlen, men bevarer stadig den bløde og affjedrende effekt, så at du har en bedre føling og kontakt under ridning.

Hævepads kan bruges af mange forskellige grunde og din hest kan muligvis drage fordel af en.